Verslag door Finn Kribbe 

DYR 2017 
Dit jaar was het FamedCoach4SailingTeam weer bij de Dutch Youth Regatta samen met meer dan 400 zeilers uit 20 landen die meededen in de Optimist klasse. Voor mij zou dit de laatste DYR zijn in de Optimist en de laatste DYR dat ik bij het FamedCoach4SailingTeam zit.

Qualification Races
Op de eerste dag van de Dutch Youth regatta was er genoeg wind. We konden leuke wedstrijden starten en kwamen op tijd van het water af. 

Tijdens de 2e dag was er heel weinig wind, we zijn het water op gegaan, maar er was niet genoeg wind dus kwamen we er ook weer snel vanaf. Uiteindelijk hadden we 5 uur uitstel maar daarna gingen we wel het water op met genoeg wind en zeilden we genoeg wedstrijden om de dag daarna Finals te gaan zeilen. 

The Finals 
De 3e dag begon met uitstel omdat we de 2e dag zo laat van het water waren gekomen.  Dit was de dag van de Finals en iedereen was ingedeeld in een Fleet op niveau. Het was warm met genoeg wind om lekker veel wedstrijden te varen. Later zakte de wind helaas er uit dus konden we maar 3 wedstrijden varen die dag. 

Op de laatste dag was er genoeg wind om nog 3 leuke potten te zeilen en het was uiteraard ook lekker warm. 

Resultaat telt! 
De uitslagen waren verschillend. Bart miste net de Silver Fleet, dus eigenlijk startte de grootste groep in Brons en nog een klein groepje nog in Emerald. Lenny en Jeroen moesten bij de Benjamins varen. 

Optimist Benjamin – Open Dutch Champion: Lenny Hofman (NED) 
De uitslag was geweldig, nee, SUPERRR voor Lenny want die werd 1e bij de Benjamins en daar waren we toch allemaal wel trots op, daarmee werd hij wel mooi “Open Nederlands kampioen”! 

De rest heeft gewoon lekker gevaren en tja daarna was mijn FamedCoach4sailingTeam avontuur klaar. 

46 dagen in Zeeland
Ik heb er echt heel veel van geleerd en zoveel plezier gehad. Ik ben echt super blij dat ik dit heb mogen doen. Toen ik bij Han begon met zeilen had ik precies geteld 46 dagen (in Zeeland) gezeild, nu 1.5 jaar later weet ik het echt niet meer, maar wel dat ik elke keer er zin in had. Dus bij het afscheid na dit avontuur had ik het best moeilijk. De volgende stap komt er aan en dankjewel voor de geweldige herinnering. 

Succes en ik zie jullie vast nog op het water. 

Groetjes Finn

Finn
Met een traan en een lach...
Lenny en Han
Optimist Benjamin – Open Dutch Champion: Lenny Hofman (NED)
Wachten
Het wachten op wind escaleerde volledig uit de hand ;-)
Support act
Support act..
Thumbs
We zien elkaar op het water!

Meer nieuws

Gepubliceerd op 07/12/2016, 12:31 door hbeverwijk
succes-nieuwe-famedcoach4sailingteam-op-1e-officiele-wedstrijdHet nieuwe FamedCoach4SailingTeam was dit weekend succesvol met 3 zeilers in de top 5 op de Boterletter RZV wedstrijden op de Kralingse Plas in Rotterdam.Na de trainingen van het nieuwe team in november waren de resultaten van hard werken op de eerste officiële wedstrijd duidelijk zichtbaar.De 1e plaats van Rik Dieperink, 4e van Olaf Ganzevles en de 5e plaats van Bart van den Berg mag je een goed resultaat noemen.Deze winter en in het voorjaar 2017 kunnen Optimisten-zeilers...
Gepubliceerd op 16/10/2016, 01:04 door Han Beverwijk
nieuwe-famedcoach4sailingteam-2016-2017-voor-optimistzeilers-bekendDe nieuwe leden van het FamedCoach4SailingTeam 2016-2017 zijn bekend. Het zijn de Optimistenzeilers Rik en Jeroen Dieperink en Thomas de Graaf. We wensen hen een hele mooie tijd in ons ambitieuze FamedCoach4SailingTeam. In november en december bestaat de mogelijkheid dat nog nieuwe leden bij het team komen. Jelle van der Meer, Marijn Schortinghuis en Victor de Vreede hebben in oktober na het laatste OCN Selectieweekend op de Braassemermeer het Team verlaten. Ze vervolgen hun zeilcarrière in o.a. de...
Gepubliceerd op 21/09/2016, 11:58 door Han Beverwijk
wil-je-ook-in-het-nieuwe-famedcoach4sailingteam-optimistzeilers-meld-je-nu-aanHet is weer de tijd van de OCN-najaarsselectiewedstrijden. Na het laatste Optimist-selectieweekend op 1 en 2 oktober op de Braasseemermeer formeren de meeste trainingsgroepen, waaronder de Watersportverbond Talentgroepen en veel zeilclub hun nieuwe team voor 2017.   Han Beverwijk is ook bezig met de samenstelling van het nieuwe FamedCoach4SailingTeam voor Optimistzeilers. Ben je net zo ambitieus als de huidige teamleden en/of denk je een plekje in de Delta Lloyd...

Tweets

Adverteerders

Onze sponsors

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!