Nieuws

Nieuws312020NewYearCoach4Sailngnl

 

 

 

 

 

 

 

 


Coach4Sailing wenst iedereen een gezond en sportief 2020!

In dit nieuwe sportieve zeiljaar zal Coach4Sailing weer zeilers op internationale wedstrijden coachen én weer heel veel clinics, midweektrainingen en zeilwedstrijdkampen organiseren in de Optimist, Dart 18, Laser en Splash.
2020 belooft zeker een sportief jaar te worden, waarin ook de Olympische Spelen worden gehouden.

De begeleiding van het succesvolle FamedCoach4SailingTeam is in 2020 weer één van de hoofdactiviteiten.
Nieuw is dat Coach4Sailing 3 Darts Teams op weg naar de WK Dart 18 in La Rochelle gaan begeleiden. In december trainden we al in Barcelona.

Ik wil hierbij ook graag al onze sponsoren en adverteerders bedanken voor hun geweldige ondersteunig in 2019.
Hoofdsponsor Fa-med, Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Sailcenter en de Lijnenspecialist, hartelijk bedankt voor jullie ondersteuning in 2019.
Suppliers Optiparts en Nova Yachting, bedankt!

Ook zeilers, zeilsters, ouders, trainer-coaches, bestuursleden clubs, verenigingen, clubs, klassenorganisties en havenbedrijven, dank voor de prettige samenwerking. 

We zien jullie in 2020 weer graag op en rond het water! 

Han Beverwijk, hoofdtrainer Coach4Sailing, Amstelveen


- Coach4Sailing Clinics 4 FUN, 2 WIN -
 

Nieuws312020LogKlassen30kbCoach4Sailingjpg

 

 


 

 

Het nieuwe FamedCoach4SailingTeam was dit weekend succesvol met 3 zeilers in de top 5 op de Boterletter RZV wedstrijden op de Kralingse Plas in Rotterdam.

Na de trainingen van het nieuwe team in november waren de resultaten van hard werken op de eerste officiële wedstrijd duidelijk zichtbaar.
De 1e plaats van Rik Dieperink, 4e van Olaf Ganzevles en de 5e plaats van Bart van den Berg mag je een goed resultaat noemen.

Deze winter en in het voorjaar 2017 kunnen Optimisten-zeilers meetrainen met het FamedCoach4SailingTeam.
Deze zogenaamde invités kunnen dan niet alleen veel leren, maar ook nog eens kennismaken met het FamedCoach4SailingTeam en haar trainer.

Kijk voor de trainingsdagen in het menu Agenda 

Wil jij als Optimistzeiler deze winter ook je zeilniveau op een hoger peil brengen?
Pak die kans! Stuur het contactformulier in of stuur een mailtje naar Coach4Sailing.
Ik zal dan vooraf aan de training contact met je opnemen.

Als we niet kunnen varen dan gaan we theorie, regelkennis of video-analyse doen. Natuurlijk gaan we ook fysiek aan de slag!

Lees het verslag van de Boterletter RZV wedstrijden op de website van het Optimisten team: www.famedcoach4sailingteam.nl

Han Beverwijk, als Optimist-trainer
Coach4Sailing, Amstelveen.

Boterletter 2016 4 klein


 

De nieuwe leden van het FamedCoach4SailingTeam 2016-2017 zijn bekend. Het zijn de Optimistenzeilers Rik en Jeroen Dieperink en Thomas de Graaf. We wensen hen een hele mooie tijd in ons ambitieuze FamedCoach4SailingTeam. In november en december bestaat de mogelijkheid dat nog nieuwe leden bij het team komen.

Jelle van der Meer, Marijn Schortinghuis en Victor de Vreede hebben in oktober na het laatste OCN Selectieweekend op de Braassemermeer het Team verlaten. Ze vervolgen hun zeilcarrière in o.a. de Laser 4.7. We wensen hen veel succes.

We begonnen vorig jaar oktober met een jong nieuw team. Ons team was heel succesvol, ook omdat Maurits Vermeulen naar de WK 2016 mocht. Maurits is na de DYR naar de Kernploeg gegaan.

Ook andere oud leden van het FamedCoach4SailingTeam zijn succesvol. De nummer 1 van het OCN jaarklassement is Paul Hameeteman. Hij is de zogenaamde klassekampioen bij de jongens. Alba Camacho Soares is 4e op de ranglijst en klassekampioen bij de meisjes. Maurits Vermeulen werd 3e.

Het FamedCoach4SailingTeam 2015-2016 dankt hoofdsponsor Fa-med en de sponsoren Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, NovaYachting, Turnaround Advocaten, Sailcenter, de Lijnenspecialist, Foto de Boer en supplier Optiparts voor hun geweldige ondersteuning!

Dank gaat zeker ook uit naar alle team ouders voor al hun inzet, gezelligheid en hulp!

Han Beverwijk,  trainer FamedCoach4SailingTeam,
Coach4Sailing, Amstelveen.

Nieuws151016C4SwwwHenM

Nieuws151016C4SwwwMarijn

Nieuws151016C4SwwwVictor

Nieuws151016C4SwwwHenMJelle

Zie de foto's van Philip Panjer van boven naar beneden zie je de Coach4Sailing Coachboot met trainers,
Optimistzeilster Marijn Schortinghuis  en Optimistenzeilers Victor Vreede en Jelle van der Meer.


 

Het is weer de tijd van de OCN-najaarsselectiewedstrijden.
Na het laatste Optimist-selectieweekend op 1 en 2 oktober op de Braasseemermeer formeren de meeste trainingsgroepen, waaronder de Watersportverbond Talentgroepen en veel zeilclub hun nieuwe team voor 2017.  

Han Beverwijk is ook bezig met de samenstelling van het nieuwe FamedCoach4SailingTeam voor Optimistzeilers. Ben je net zo ambitieus als de huidige teamleden en/of denk je een plekje in de Delta Lloyd Optimist Jeugd- of Kernploeg net mis te lopen, neem dan vrijblijvend contact met Han of een van de teamouders op voor meer info over ons team!

Veel van onze oud-teamleden zeilen nu al op het hoogste niveau in de Optimist en vervolgklassen: Emma Savelon werd dit jaar WERELDKAMPIOEN Laser 4.7 en Mirthe Akkerman WERELDKAMPIOEN Laser Radial Under 19!

In de week na de selectiewedstrijden op de Braassem gaan we het nieuwe team samenstellen. We selecteren voornamelijk op de ambitie van de jonge zeiler. Een hoge klassering op de OCN Jaarklassement is dus niet direct nodig om een uitnodiging voor het nieuwe Famed-team te ontvangen. 

Mail voor vrijblijvende informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op!

Op 10 oktober 2016 is bekend wie er in het nieuwe Famed Coach4SailingTeam 2016-2017 zitten.


Han Beverwijk, hoofdtrainer FamedCoach4SailingTeam.

www.coach4sailing.nl
www.famedcoach4sailingteam.nl


Nieuws210916C4STeamsept2016FC4ST

Nieuws210916C4STeamseptFC4STMikkiTeam2016FC4ST

Team2016PortZelandeFC4ST

WedstrijdbegelC4S

Nieuws210916C4STeamseptSleepMarjaFC4ST


Het Famed Opti Summer Event 2016 heeft plaatsgevonden op 20 en 21 augustus bij de toplocatie van Sail-Today direct aan het Markermeer in Muiderzand (Almere). Ondanks de afsluiting van de snelweg A1 en alle wegwerkzaamheden wisten vele fanatieke Optimistenzeilers en zeilsters de locatie te bereiken. En niet voor niets.

Schitterend weer

We hadden zaterdag 20 augustus schitterend weer om op groot water te trainen. Omdat er ook C zeilers meededen was het voor sommigen best wel spannend zo voor het eerst op het grote water, dus gelukkig was het lekker zonnig. De windopbouw kon niet mooier! In de ochtend windkracht 3 vanuit het zuiden waardoor de golfslag klein was en later toenemend naar een stevige 4 iets naar west draaiend zodat de moeilijkheidsgraad geleidelijk omhoog ging.


Hard getraind, veel geleerd
De trainingen werden onder leiding van hoofdtrainer Han Beverwijk gegeven door oud FamedCoach4SailingTeam leden, Lotte de Groot en Titouan Savelon en gasttrainer Yorick Verzijden. Tevens waren oud FamedCoach4SailingTeam leden; WK zeiler Maurits Vermeulen en EK zeiler Paul Hameeteman aanwezig zodat de andere zeilers van hun boothandling en race opbouw konden leren. 

Door de A, B en C groepen te rouleren onder de trainers kreeg iedere groep dezelfde training op verschillende diciplines maar dan op aangepast niveau. Hierdoor kon er zeer efficient getraind worden en zag je heel snel verbetering ontstaan. Zo begonnen de C zeilers eerst nog wat onwenning aan de "hazenstartjes", al snel had iedereen het door en konden er vele starts geoefend worden.

De A en B zeilers werden door de trainers met name op techniek en tactiek getraind. Maar ook boeirondingen en zo gunstig mogelijk naar de Gate varen waren aandachtspunten waaraan veel aandacht is geschonken. Naast het trainen met elkaar en leren van elkaar kregen de zeilers individuele aanwijzingen van de trainers op het water. Fun en chillen

Na de trainingen op zaterdag begon het FUN programma en konden de zeilers (en ouders) meeracen met de grote rib van EvenLos. Sail-Today had Supboards beschikbaar gesteld en FamedCoach4SailingTeam kledingsponsor Edzard Morsch van Zhik hield een wedstrijd wie binnen een bepaalde tijd de meeste zwemvesten kon aantrekken. Daarna sloten we de zaterdag in de avondzon af met drankje en een door Fa-med gesponsorde barbecue. 


Zondag ging het erom!

Wedstrijden varen onder de zeer ervaren wedstrijdleiding van de heren Dirk Jan Broertjes en Henk de Jong. Eerst drie "Up-Down" wedstrijden en na de lunch de grote race met beruchte Le Mansstart. Het regende pijpenstelen bij de eerste races maar gelukkig klaarde het later op de dag op en kwam zelfs de zon door.

Iedereen heeft heel goed gevaren. Er zijn grenzen verlegd, vrienden gemaakt, nieuwe dingen geleerd, mooie prijzen gewonnen, maar vooral veel sportiviteit getoond en plezier beleefd. Het was een zeer geslaagd weekend met elkaar; ouders, zeilers van diverse verenigingen, WK en EK zeilers, trainers, sponsoren en vrijwilligers! 

Met dank aan de wedstrijdleiding (de heren Dirk Jan Broertjes en Henk de Jong), trainers, evenementsponsoren (Famed en NovaYachting), beschikbaar stellen van ribs door Sailcenter, prijzensponsoren (Zhik en Hofman Bouwgroep), Funfactor EvenLos en Sail-Today, Marina Muiderzand voor het gratis hellingen van de RIB's, en hulpouders van het FamedCoach4SailingTeam.

Hartelijk bedankt Philip Panjer, Dirk Jan Broertjes en Remco van den Berg voor het maken van mooie professionele foto's van dit Optimisten event.

Voor de foto's van Philip Panjer van het Famed Opti Summer Event....klik hier
Voor de foto's van Remco van den Berg van het Famed Opti Summer Event....klik hier 
Voor de foto's van Dirk Jan Broertjes van het Famed Opti Summer Event ................klik hier
Voor de foto's van het Famed Opti Summer Event van Han Beverwijk van Coach4Sailing............klik hier

 

NieuwsFC4ST2016FOSETerreinVlag

NieuwsC4S2016FOSEtribune

 

NieuwsC4S2016FOSEbbq

NieuwsC4S2016FOSEstart

NieuwsFC4ST2016FOSEprijsuitrOlaf

NieuwsC4S2016FOSEprijsuitr


 De sponsoren van het FamedCoach4SailingTeam 2015-2016 zijn Fa-med (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, NovaYachting, Turnaround Advocaten, Sailcenter, de Lijnenspecialist en Foto de Boer. 


 

 

 

Optimist Cie 2016 Open Franse Kampioenschappen 2016 in Loctudy (18 t/m 22 juli), Optimist Ora Cup in Arco / Torbole in Italië in de Trofeo Lombardi 2016 Optimist in augustus in Malcesine in Italië.

Coach4Sailing begeleidde in juli en augustus 3 internationale wedstrijden voor de Optimist in Italië en Frankrijk. Voor de wedstrijden werden op locatie clinics gehouden om aan de locale omstandigheden te kunnen wennen.

Op de Open Franse Kampioenschappen Optimist 2016 in Bretagne werd samengewerkt met Go Sailing European Team uit België. Dit was weer prima, de Belgische Optimistzeilers en de FamedCoach4SailingTeam-zeilers en invités konden het samen goed vinden. Het waren goed georganiseerde wedstijden met heel veel buitenlandse deelnemers van over de hele wereld!   

Het FamedCoach4SailingTeam heeft daarna ook deelgenomen aan de twee grootste internationale zeilwedstrijden voor Optimisten in Italië op het Gardameer, de "Ora Cup 2016" in Arco - Torbole en de Trofeo Lombardi 2016 in Malcesine. Vanaf 1 augustus heeft het team eerst 5 dagen getraind om aan de zeer speciale windomstandigheden te wennen. Het zeilen tussen de bergen vraagt zeer veel concentratie van de zeilers omdat de wind grotendeels door de thermiek ontstaat. Uiteraard zijn de locale zeilers hierdoor sterk in het voordeel, maar met training, inzet en het leren "lezen" van de omstandigheden willen we onze zeilers hierop voorbereiden.Het is dan ook niet verwonderlijk dat er topzeilers vanuit de hele wereld naar deze wedstrijden toekomen om zich met anderen te meten en te trainen op dit soort omstandigheden. Het FamedCoach4SailingTeam verscheen met Lilly, Luigi, Jelle, Finn, Bart, Olaf, Lenny en de invités; Tjeerd Lathouwers (oud Famed lid en ex Optimist Kernploeg lid), Romain Billy (uit Frankrijk) en Ying Broers (WV Braassemmermeer) op het water. De 5 dagen training waren erg leerzaam, ieder heeft goed aan zijn individuele leerpunten kunnen werken en er is door iedereen erg hard getraind. Uiteraard is er naast het trainen ook erg veel FUN met elkaar en door de internationale samenstelling van het team hoor je bij de voorbespreking van de trainingen en wedstrijden Nederlands, Engels, Duits, Frans en soms zelfs een woordje Italiaans door elkaar. Dit is leuk en leerzaam! 

De eerste wedstrijddag van de Ora Cup begon vrijdag 5 augustus helaas met onweer waardoor de eerste dag niet kon worden gevaren. Maar de volgende dag was het prachtig weer en konden we van start gaan. Het was wel zeer vroeg opstaan met voorbesprekingen om 7.00 uur en de eerste start op zondag om 8.30. Het voordeel van de vroege starts was dat onze teamleden 's middags tijd hadden om nog wat extra te trainen, surfen, zwemmen of gewoon lekker te chillen. Het beste resultaat bij de Ora Cup was voor onze invité Romain (39e plek). 

Na de Ora Cup Ora starte op 9 augustus de Trofeo Lombardi 2016 in Malcesine. Ook dit zijn 3 dagen int. Optimistenwedstrijden. Het waren opnieuw leerzame dagen met een zeer mooie 11e plaats voor Invité Romain (FRA) en een mooie 25e plaats voor invité Tjeerd. Luigi en Finn hebben zich ook in de Gold fleet gevaren. Lilly en Olaf boekte mooie resultaten in de Silver fleet. Het jongste FamedCoach4SailingTeam lid Lenny voer met nog 1 Nederlandse zeiler.


Foto's Optimist Cie 2016 Open Franse Kampioenschappen 18 tot en met 22 juli 2016 in Loctudy.


Nieuws17 8 16C4SCieGarda0001

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0002

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0003

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0004

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0005

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0006

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0007

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0008

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0009

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0010


Foto's Optimist Ora Cup in Arco / Torbole in Italië in de Trofeo Lombardi 2016 Optimist in augustus in Malcesine in Italië.


Nieuws17 8 16C4SCieGarda0012

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0013

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0014

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0015

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0016

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0017

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0018

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0019

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0020

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0021

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0022

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0023

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0024

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0025

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0026

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0027

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0028

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0029

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0030

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0031

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0032

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0033

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0034

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0035

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0036

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0037

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0038

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0039

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0040

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0041

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0042

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0043

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0044

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0045

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0046

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0047

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0048

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0049

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0050

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0051

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0052

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0053

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0054

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0055

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0056

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0057

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0058

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0059

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0060

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0061

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0062

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0063

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0064

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0065

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0066

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0067

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0068

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0069

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0070

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0071

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0072

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0073

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0074

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0075

Nieuws17 8 16C4SCieGarda0076


 Photo's Han Beverwijk, Coach4Sailing.


 

Uitnodiging voor alle Optimistzeilers:
Weekend 20 augustus en 21 augustus in Muiderzand, Sail-Today in Almére

Beste Optimistzeilers, ouders, sponsoren, zeilteams en clubtrainers,

Zaterdag 20 augustus is het weer zover! Dan start het 4e Famed Opti Summer Event 2016 met een weekend lang FUN, serieus trainen, mooie wedstrijden en de uitdagende “Round the Island Race”! Optimistenzeilers, clubtrainers, het FamedCoach4SailingTeam, trainer Han Beverwijk en nog enkele gasttrainers gaan met z’n allen veel zeilen, leren en genieten!

Optimistzeilers A, B en C, ouders, teams en trainers zijn vanaf 10.00 uur welkom. Om 11.00 uur is voorbespreking. Op zaterdag gaan de zeilers en hun trainers na het indelen van trainingsgroepen intensief trainen. Graag wel vooraf inschrijven op onze website én bij aankomst zaterdag even aanmelden bij onze Infobalie boven op het terras van Sail Today. Inschrijfgeld euro 8,00. Het is super leuk als zeilers met hun eigen clubtrainer en RIB naar Muiderzand komen om met elkaar te trainen. Na inschrijving kan je de RIB van je ouders of die van je (club)trainer gratis te water laten op de trailerhelling van Marina. Voor zaterdagnacht zijn er ligplaatsen in de Marina Muiderzand gereserveerd!

A, B en C-zeilers kunnen natuurlijk ook zonder trainer inschrijven. Er zijn voldoende gasttrainers op het Famed Opti Summer Event aanwezig om je veel te leren en te begeleiden!

Er is natuurlijk nog meer te doen dan alleen maar hard trainen. Zaterdag zijn er voor ouders, broertjes en zusjes die niet zeilen workshops van onze FamedCoach4SailingTeam-sponsoren zoals o.a. Zhik en Sailcenter. Op de wal is er voor de zeilers aan Fun gedacht: de inmiddels beroemde zeephelling, het bandvaren, zwemstrandje en nog veel meer! De zaterdag wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

Zondag beginnen we om 10.00 uur met het palaver. Vervolgens varen we een aantal wedstrijden op de wedstrijdbaan. Daarna doen we een “Le Mansstart” en varen we rond een onbewoond eiland! Ouders kunnen vanaf het verhoogde restaurant en vanaf de tribune de wedstrijden goed volgen. Om 16.00 uur na afloop van de “Round the Island Race” is de prijsuitreiking. Er zijn mooie totaalprijzen te winnen in zowel de Optimist A, B en C. Meedoen? Gezellig! Zeilers, schrijf jezelf in vóór donderdag 18 augustus en geef je vrienden, ouders, zus, broer en je trainer op voor de barbecue!

http://www.coach4sailing.nl/inschrijven/dagtraining/opti-summer-event

Op onze webpage “inschrijven” kun je ook nog een gemakkelijk een Optimistvriendje of Optimistvriendinnetje of je eigen trainer uitnodigen om in te schrijven voor misschien wel het leukste Optimist-evenement van 2016. Handig én leuk. Doen dus!

Tot 20 augustus bij Sail Today, IJmeerdijk 20, 1361 AA Almére. We gaan er een super leuk weekend van maken!

Han Beverwijk, trainer-coach FamedCoach4SailingTeam,
Coach4Sailing, Amstelveen.

 

170616 1 NieuwsCoach4FOSE2016

Volg de ontwikkelingen rond het Famed Opti Summer Event 2016:

Famed Opti Summer Event
https://www.facebook.com/events/637007449788431/

FamedCoach4SailingTeam

https://www.facebook.com/FamedCoach4SailingTeam/

http://www.famedcoach4sailingteam.nl/

Han Beverwijk, Coach4Sailing
https://www.facebook.com/coach4sailing

http://www.coach4sailing.nl/

 

170616 2 NieuwsCoach4FOSE2016IMG 0030

170616 3 NieuwsCoach4FOSE2016IMG 0621

170616 4 NieuwsCoach4FOSE2016

170616 5 NieuwsCoach4FOSE2016

 


Het Famed Opti Summer Event 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Fa-med (de hoofdsponsor FamedCoach4SailingTeam), NovaYachting, Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, Turnaround Advocaten, Sailcenter, de Lijnenspecialist, Marina Muiderzand, Zhik en Coach4Sailing.


 

In juni veel Midweekstraining Splash, OK-jol, Laser en Optimist van Coach4Sailing

Juni is de maand waarin heel veel midweek- en doordeweekse zeiltrainingen worden gehouden. Doorgaan is het goed trainingsweer in juni. Dit jaar hebben we een afwisseling van mooi zomerweer met ook een tropische regenbuien.

Trainer Han Beverwijk is op dinsdag voor de OK Dinghy en Splash-class op de Loosdrechtse Plassen bij WV Het Witte Huis http://www.wsv-hetwittehuis.nl/ en op donderdag is de Laser avondtraining bij WV Ouderkerkerplas in Ouderkerk. http://wvop.nl/zeilen/volwassenen/

Afgelopen woensdag werd de OCN-doordeweek-clinic bij WV Braassemermeer afgesloten met de verloting van een mooie prijs van de Optimist Club Nederland. De jonge Optimistzeilers waren met veel lol goed bezig geweest om specifieke zeiltechnieken onder de knie te krijgen. We trainden veel op rolltacks, versnellen, starten en hozen. Voor het FamedCoach4SailingTeam is het nu tijd voor een trainingsperiode. In de weekends trainen we of zeilen Optimist Combi wedstrijden in het hele land. http://www.combiamsterdam.nl/

Binnenkort gaan we met Optimisten naar de Nieuwpoortweek 2016, Flanders 2016 en in augustus naar het Gardameer voor de Ora Cup in Arco en de Trofeo Simone Lombardi Optimist 2016 in Malcesine tevaren.
Vooraf is er een Clinic in Arco.
Voor beide evenementen kunnen Optimistzeilers zich nog aanmelden voor training & coaching door Coach4Sailing. Zie “inschrijven” http://www.coach4sailing.nl/inschrijven/begeleidingcoaching

 

170616NieuwsMidwC4S0001

170616NieuwsMidwC4S0002

170616NieuwsMidwC4S0003

170616NieuwsMidwC4S0004

170616NieuwsMidwC4S0005

170616NieuwsMidwC4S0006

170616NieuwsMidwC4S0007

170616NieuwsMidwC4S0008

170616NieuwsMidwC4S0009

170616NieuwsMidwC4S0010

 OCN-doordeweek-clinic van de Optimist Club Nederland bij WV Braassemermeer

 


Het meest gebruikelijke instapmoment voor nieuwe leden van FamedCoach4SailingTeam is jaarlijks 10 oktober na de OCN-Najaar Selectie.
Het tweede instapmoment voor ambitieuze Optimistenzeilers die in het FamedCoach4SailingTeam willen is direct na de Dutch Youth Regatta.

Na de DYR nam ons team afscheid van Mikki Spaander, Sofia Brinkmann en Maurits Vermeulen. 

Maurits Vermeulen scoorde hoog op de Optimist-selectiewedstrijden. Hij eindigde als 5e en hij gaat Nederland op het WK Optimist 2016 in Portugal vertegenwoordigen. Top!

Het Optimist World Championship 2016 start op 25 juni in Vilamoura in Portugal. Zie http://optimistworlds2016.com/

Het afgelopen jaar zat het Mikki Spaander niet echt mee. Ze brak vorig jaar bij het sporten haar been en moest lang revalideren.
Helaas bleek de trainingstijd tijd daarna tekort om weer helemaal fit te worden om zich te kwalificeren voor de EK Optimist. Jammer!

Mikki is zich nu aan het oriënteren over een vervolgklasse. De meest logische keus is de Laser 4.7.

Sofia Brinkmann had al een Laser 4.7 aangeschaft en is nu extra blij dat ze zwaarder is om in de Laser 4.7 te kunnen wedstrijdzeilen. Heel fijn!

Na de DYR zijn er twee nieuwe zeilers aan het FamedCoach4SailingTeam toegevoegd.

Het zijn Bart van den Berg uit Woubrugge en Olaf Ganzevles uit Almére. Beide jonge zeilers zijn een goede aanvulling voor het team. Ze hadden allebei al veel met Coach4Sailing trainingen meegedaan en waren dus zeker geen onbekenden.

Nu ze een paar weekends in het team hebben meegedraaid, kan ik concluderen dat we erg blij kunnen zijn dat deze twee Optimistzeilers in ons team zijn gekomen.

Het team draait super!

Na de DYR is er ook een wijziging in de bezetting van de Commissies van ons FamedCoach4SailingTeam geweest.

Jeannette de Langen (de moeder van Mikki en zij verzorgde onze teamkleding) wordt opgevolgd door Anniek Niermeijer (de moeder van Olaf) en Esther Caneel (de moeder van Marijn).
Nanda Dedding Coppola (onze PR-functionaris én actieve webmaster) gaat helaas ook uit de commissie, omdat Sofia Laser gaat zeilen.
Jeannette en Nanda hartelijk bedankt voor alles wat julllie voor ons hebben gedaan!

De PR-commissie ziet er nu als volgt uit:
Aanspreekpunt met betrekking tot de PR: Renate Kribbe-de Leeuw
Ze is per e-mail te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PR algemeen: Birgitta Weimar
Webmaster www.famedcoach4sailingteam.nl: Remco van den Berg

Han Beverwijk, als trainer-coach van het FamedCoach4SailingTeam,
Coach4Sailing, Amstelveen.

170616 1NieuwsC4S2016 

170616 2NieuwsC4S2016

170616 3NieuwsC4S2016

170616 4NieuwsC4S2016

170616 5NieuwsC4S2016

 


 

Maurits Vermeulen van het FamedCoach4SailingTeam plaatst zich voor het WK Optimist in Portugal!

5 FamedCoach4SailingTeamzeilers staan in de top 35 van de Optimist Selectiestand 2016.


Dit weekend was op de United4Sailing in Workum het laatste weekend van de drie OCN Voorjaars Selectie weekenden.
Het FamedCoach4SailingTeam scoorde goed!

Maurits Vermeulen scoort het hoogst met zijn 5e totaalplaats en hij mag Nederland op het WK Optimist 2016 in Portugal vertegenwoordigen!
Op de Selectiestand vinden we 5 FamedCoach4SailingTeamzeilers in de top 35.


Dit is wel een zeer mooie uitslag voor het FamedCoach4SailingTeam en hun trainer-coach.


Bekendmaking WK- en EK-ploeg door OCN bestuur in Workum:

Tijdens de bekendmaking van de Optimist WK- en EK-ploeg sprak het OCN-bestuur lovende woorden over Han en zijn team.
Er werd gesproken over "de hofleverancier" van de Jeugd- en Kernploeg. Veel zeilers komen dan ook uit het team van Han Beverwijk of hebben met hem getraind.
Zoals de met "de Stoomboot prijs" gehuldigde Paul Hameeteman. In oktober vanuit het FamedCoach4SailingTeam de Jeugdploeg in en nu gekwalificeerd voor het EK in Italië!


apr16MauritsPomp.jpg

Prijsuitreiking:
FamedCoach4SailingTeam zeiler Maurits Vermeulen heeft zich zelfs gekwalificeerd voor het WK in Portugal deze zomer. Super!

Lilly Hofman heeft zich geplaatst voor het OCN Regatta Team 2016. Verder mogen de beste 40 zeilers meedoen met de Delta Lloyd Top 40 clinic en dat zijn uit Han zijn team; Maurits Vermeulen, Mikki Spaander, Lilly Hofman, Jelle van der Meer en Victor Vreede. Kortom een fantastisch resultaat!


Ook ex-FamedCoach4SailingTeam-zeilers scoren hoog op de OCN Voorjaars Selectiestand 25 april 2016:
4e Alba Camacho Soares (ex Optimist Coach4SailingTeam, het “Benjamin Famed-team”),
10e Paul Hameeteman, 11e Bjarne Bouwer, 12e Eliott Savelon, 15e Tjeerd Lathouwers en
23e Lucas Struijk!

 

Uitslag OCN Voorjaars Selectiestand 25 april 2016

http://optimist.nl/nieuws/selectiestand/


Trots ben ik op het behaalde resultaten van al die zeilers die ik op onze clinics, midweekstrainiingen, zomerkampen en in het FamedCoach4SailingTeam heb mogen trainen.
Ik wens Maurits Vermeulen en de andere Optimistenzeilers uit de WK- en EK-ploeg veel succes in de voorbereidingen!

Han Beverwijk,
Optimisten trainer-coach van Coach4Sailing.

 1WKMauritsHan260416

apr16PortrMauritsHieronder een paar foto's van de Coach4Sailing Voorbereidingstraining
op vrijdag 22 april 2016 voor de United4Sailing Workum OCN Selectiewedstrijd.

apr2016 1 boeiLillyMaurits

 

apr2016 2 boeiLillyMaurits

apr2016 3 boeiLillyMaurits

apr2016 18ADW SponsorBoeiHangMaur

apr2016 19ADW SponsorBoeiHangMaur

apr2016 20ADW SponsorBoeiHangMaur

apr2016 22ADW SponsorBoeiHangMaur

apr2016 34 naarLoefVWDMaur

apr2016 36 naarLoefVWDMaur

apr2016 portrVWWMaurits

apr2016HangMauADWD

apr2016portrADWMauADWapr2016SpatHangMauADW

apr2016veelHangMauADW
Foto's Han Beverwijk, Coach4Sailing 2016.Voor nog meer foto's van Maurits Vermeulen van het FamedCoach4SailingTeam
kijk op 

http://www.famedcoach4sailingteam.nl/nieuws/141-maurits-vermeulen-5-teamzeilers


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag staat er een leuk artikel over de 13-jarige Optimistzeiler Finn Kribbe uit Goes in de Telegraaf. 26416finnkribbeZijn droom is om ooit aan de Volvo Ocean Race mee te mogen doen.

Finn Kribbe zeilt bij het FamedCoach4SailingTeam en is één van de drie finalisten van de Zeeland Seaports Stimulerings- en Aanmoedigingsprijs 2016.

De zeiltoekomst van de jonge Finn ziet er ambitieus uit. Sinds de start van dit seizoen maakt hij deel uit van het FamedCoach4SailingTeam.
Via een Zomer Optimist Clinic en Trainingskamp van Watersportvereniging Wolphaartsdijk kwam hij in contact met coach en trainer Han Beverwijk.

Uiteindelijk werd Finn gevraagd te komen trainen bij het FamedCoach4SailingTeam de zeilwedstrijdgroep van zeer ambitieuze Optimistzeilers.

2finaleaanmoedigingsprijsfinn
1finaleaanmoedigingsprijsfinn 

 

 

 

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2016!

Namens het FamedCoach4SailingTeam wil ik al onze sponsoren bedanken voor hun ondersteuning in 2015.
We hadden in 2015 een fantastisch spetterend zeiljaar!

SpetSofWork15

Dank ook aan alle trainers, zeilteams en verenigingen waar we zo prettig mee samenwerken.
Speciaal dank aan onze Hoofdsponsor Fa-med en de commissieleden en ouders van het FamedCoach4SailingTeam!

Het FamedCoach4SailingTeam zeilde in het afgelopen wedstrijdseizoen maar liefst 113 dagen.
Heel ambitieus en met goede resultaten!

 

2015MuidenPrijzenFC4ST

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Fa-med (hoofdsponsor),
Concern / Schoenmakers Communicatie-projecten, Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, NovaYachting,
Turnaround Advocaten, Feadship, Esmeralda Farms, Sailcenter, de Lijnenspecialist, Foto de Boer
en adverteerder Optiparts.

2015LogoAlleSponsorFC4ST

 

In 2016 hebben we weer een heel mooi en interessant programma met internationale wedstrijden, clinics en trainingen.
Neem maar een kijkje op onze websites bij de menu’s
Evenementen FamedCoach4SailingTeam http://www.famedcoach4sailingteam.nl/evenementen
Agenda van Coach4Sailing http://www.coach4sailing.nl/agenda


Tot op het water!


Han Beverwijk, als trainer-coach van het FamedCoach4SailingTeam
Coach4Sailing, Amstelveen, 6 januari 2016

Okt2015TeamAfsluitingBr 

OptiSummerTeam2015

 


 

Optipartslogo klein